ESP platform illesztése LabVIEW NXG fejlesztőkörnyezethez

Konzulens:
Kovács Gábor
Tárgy:
Önálló laboratórium - Szoftverfejlesztés és rendszertervezés specializáció, BSc Info.
Önálló laboratórium - Irányítórendszerek ágazat, BSc Vill.
Hallgatói létszám:
1
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
Leírás:

A National Instruments a LabVIEW klasszikus verzióival párhuzamosan elindította az új lehetőségeket is kínáló LabVIEW NXG környezet forgalmazását is, mely azonban még nem rendelkezik olyan támogatottsággal, mint a régóta piacon lévő termékvonal. A LabVIEW LINX kiegészítője jó lehetőséget kínál a beágyazott eszközökre történő fejlesztés első fázisában, mely eszközkészlet jelenleg nem elérhető az NXG verzióban.

Az ESP8266 platform egy WiFi interfésszel ellátott, kis fogyasztású 32 bites mikrokontroller, mely 8 PWM-képes digitális IO-val és egy analóg bemenettel is rendelkezik, így alkalmas egyszerűbb feladatok megvalósítására.  A feladat egy olyan szoftverkönyvtár létrehozása, mely a LINX-hez hasonló blokkok segítségével teszi lehetővé a beágyazott eszköz perifériáinak alacsony és magas szintű használatát LabVIEW NXG környezetből. A könyvtárnak a soros kommunikáció mellett a WiFi-kapcsolatot is támogatnia kell, lehetőséget nyújtva a vezeték nélküli alkalmazásra. Az alacsony szintű IO-kezelés mellett a gyakran használt perifériák (pl. enkóder) magas szintű illesztését, illetve a hardveres időzítők használatát is támogatni kell. A feladat magába foglalja a könyvtár LabVIEW-blokkjainak fejlesztését és az azok használatát támogató beágyazott firmware elkészítését is.

Szükséges ismeretek: a dokumentáció megértéséhez szükséges angol nyelvismeret, C programozási ismeretek, legalább alapszintű LabVIEW-programozási ismeretek