Gesztusvezérelt HMI

Konzulens:
Kovács Gábor
Tárgy:
Önálló laboratórium - Irányítórendszerek ágazat, BSc Vill.
Hallgatói létszám:
1
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
Leírás:

Ipari környezetben a berendezéseket kezelő operátorok gyakran egyéni védőfelszerelésben dolgoznak, ami megnehezíti a hagyományos érintőképernyős vagy fóliabillentyűzetes HMI-eszközök használatát. A nagyobb méretű fizikai nyomógombok használata mellett megoldást jelenthet a meglévő eszközök gesztusvezérlési támogatással való kiegészítése is.

A feladat egy APDS9960 típusú, többek között gesztusérzékelésre is alkalmazható szenzor élesztése, funkcióinak megismerése és tesztelése, majd ipari HMI-eszközhöz való illesztése. A feladat első része a szenzoregység mikrokontrollerhez illesztése, az elsődleges gesztusfelismerési adatok további feldolgozásának megvalósítása.

A mikrokontroller a felismert gesztusnak megfelelő üzenetet továbbít a HMI-eszköz felé, melynek hatására az azon futó alkalmazás végrehajtja az előírt műveletet. A feladat további részét képezi a mikrokontroller által küldött üzenetek feldolgozásának integrálása WinCC környezetbe, illetve a gesztusvezérlést kihasználó mintaaalkalmazás fejlesztése is.

Szükséges ismeretek: a dokumentáció megértéséhez szükséges angol nyelvismeret, C programozási ismeretek