Workflow állapot vizualizáció

Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Külső konzulens vagy kontakt:
Bartha Tamás (Barré Technologies Kft.)
Tárgy:
Önálló laboratórium 1 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Hallgatói létszám:
1
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
Leírás:

Az Activiti Community Edition egy light-weight, Java-ban készült, beágyazható BPMN alapú workflow motor, mely - előbbi tulajdonságának köszönhetően - nem rendelkezik front-end-del.

 

A cél egy, a workflow állapotának és történetiségének megjelenítését lehetővé tevő, újrahasznosítható, beágyazható front-end widget készítése, az alábbi képességekkel:

1. Ha a BPMN workflow design pool-okat és lane-eket tartalmaz, a workflow aktuális állapotának (melyik pool melyik lane-jében vagyunk, ha párhuzamosan több token létezik, többször is), illetve eddig milyen lépések voltak, és mik várhatók. A feladatot az Activiti workflow design értelmező Java API-jával kell elvégezni.

2. A korábbi Task-ok, (boundary) event-ek, és az azokat kiváltó események (felhasználói interakció, időzítő, signal) alapján a workflow részletes történetének megjelenítése, az abban található csomópontokkal, és állapotváltásokkal. A feladatot az Activiti workflow history API-jával kell elvégezni.

 

A fejlesztés eredménye egy beágyazható, az Activiti-vel egy container-ben futó back-end API (pl. SOAP WebServices vagy REST), valamint egy-egy beágyazható control (állapot és történetiség megjelenítésére) valamilyen elterjedt, Java alapú front-end technológiával (pl. JSF vagy Angular).