Részvényadatok Statisztikai Elemzése és Vizualizációja

Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Tárgy:
Önálló laboratórium 2 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Önálló laboratórium 1 - Irányítórendszerek főspecializáció, MSc Vill.
Önálló laboratórium 2 - Irányítórendszerek főspecializáció, MSc Vill.
Önálló laboratórium 1 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Önálló laboratórium - Szoftverfejlesztés és rendszertervezés specializáció, BSc Info.
Hallgatói létszám:
1
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
TDK dolgozat
Leírás:
A projekt célja egy olyan program fejlesztése, amely lehetővé teszi részvényadatok gyűjtését, tárolását, frissítését, és elemzését, hogy a programmal meg lehessen vizsgálni "A múltbéli adatokból nem lehet következtetni a jövőre" tételmondatot. A kész program az eltárolt adatokból statisztikai adatokat nyer ki a felhasználó által előkészített lekérdezésekhez. Ezen adatokból lehet majd megvizsgálni tételmondatot bizonyos mélységig.

Feladatok:
Adatok gyűjtése és tárolása: Tudjon a program naprakész részvényadatokat letölteni (ezt lehet például API hívások segítségével megvalósítani meglévő adatbázisokból) és tudja ezeket megfelelően eltárolni.
Adattisztítás és Feldolgozás: Nagy mennyiségű adathalmazban hibás vagy hiányzó adatok előfordulhatnak. Ezeket a program kezelje, ha kell javítsa vagy egészítse ki. A letöltött adatokat esetleg formázza, hogy később könnyebb legyen kezelni az őket.
Vizualizáció: Részvények értékének alakulását legyen képes a program megjeleníteni adott időintervallumon és legyen a célnak megfelelő, könnyen kezelhető grafikus interfésze.
Statisztikai Elemzés: Tudjon a felhasználó lekérdezéseket előkészíteni majd azt a programmal feldolgozni. A lekérdezés eredményét lehessen megtekinteni és elemezni.

 

Funkciók: 
Részvények kategorizálása, csoportosítása: Lekérdezéseket adott részvényekre (részvény csoportra) lehessen szűkíteni, lehessen csoportokat kialakítani.
Többféle mutató és adat lekérdezésének támogatása: Számtalan adatot lehet kinyerni görbékből. Támogasson lehetőleg minél többet a program, és ezek kombinációját is. (adatok: különböző mutatók (RSI, STOCH, ADX), mozgóátlagok, lokális minimumok és maximumok, és még sok más)
Optimalizált Teljesítmény: Hatékony adatkezelés, különösen nagy (100+ GB) adatmennyiség esetén.
Bővíthetőség: Könnyen lehessen új adatok lekérdezésével és elemzésével, feltételekkel és kimeneti adatokkal bővíteni a programot.