Folyamatvezérelt önkiszolgáló portál létrehozása DevOps alapú fejlesztéshez

Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Kölső konzuelns:
Wahl László, Hewlett Packard Enterprise
External supervisor e-mail:
laszlo.wahl@hpe.com
Tárgy:
Önálló laboratórium - Szoftverfejlesztés és rendszertervezés specializáció, BSc Info.
Önálló laboratórium - Irányítórendszerek ágazat, BSc Vill.
Önálló laboratórium 1 - Irányítórendszerek főspecializáció, MSc Vill.
Önálló laboratórium 2 - Irányítórendszerek főspecializáció, MSc Vill.
Önálló laboratórium 1 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Önálló laboratórium 2 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Hallgatói létszám:
2
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
TDK dolgozat
Leírás:

Sok magyarországi nagyvállalat és kisebb cégek is az egyedi igényeik kielégítésére gyakran fognak házon belüli, saját fejlesztésbe. Ezek a fejlesztések általában belső erőforrással, és az utóbbi években pedig egyre nagyobb méretben külső vállalkozások bevonásával készülnek. A régebbi vállalkozások is folyamatosan próbálnak áttérni az Agilis fejlesztési módszertanra.  A cégeken belüli IT, ezen belül az üzemeltetés, valamint maga az üzlet gyakran nincs felkészülve az Agilis fejlesztéssel járó kihívásokra.

Felmerült az ötlet egy olyan folyamatvezérelt önkiszolgáló portál (Self Service Portal) létrehozására, melyen a felhasználó megadott paraméterek alapján DevOps alapú, virtualizált fejlesztési, tesztelési környezetek igénylésére képes, az IaaS szintű beállítások felett DevOps CI/CD és alkalmazás specifikus konfigurációkat is elvégezhet. A létrehozott környezetnek, funkcióknak támogatnia kell a virtuális környezet  életciklus menedzsmentjét, illetve a folyamatok audit-álhatóságát, visszabontását.

A hallgató feladata, a Hewlett-Packard Enterprise szakmai támogatása mellett, egy ilyen funkciókkal bíró web alkalmazás megvalósítása, amelyet a korszerű HTML5/Angular2 segítségével , microService formában készítenek el.