Elosztott kriptográfiai alkalmazás fejlesztése Android platformon

Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Tárgy:
Önálló laboratórium - Szoftverfejlesztés és rendszertervezés specializáció, BSc Info.
Önálló laboratórium 1 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Önálló laboratórium 2 - Vizuális informatika főspecializáció, MSc Info.
Hallgatói létszám:
3
Folytatás:
Szakdolgozat / Diplomaterv
TDK dolgozat
Leírás:
A téma ismertetése:
Napjainkban a mobil technológia az élet minden területét áthatja. Ezen eszközök több platformon programozhatók. Ezek közül a Google Androidja a legelterjedtebb. Ezen platformoknak sajátos fejlesztési környezete, API-ja és módszertana van. Külön problémát jelent a különböző eszközök közötti ad-hoc kapcsolatok felépítése. Ez történhet Bluetooth, WIFI, NFC, stb technológia felhasználásával.

Másik oldalról a kriptográfia lehetőséget biztosít arra, hogy mobil alkalmazásainkat érzékeny területeken is használhassuk (pl. vásárlás, aláírás, stb) úgy, hogy pl elvesztésük esetén ne lehessen velük visszaélni.

A feladat:
A téma keretében a hallgatók megismerkednek az Android platformmal, valamint a feladathoz kapcsolódó kriptográfiai eredménnyel, és elosztott kriptográfiai alkalmazást készítenek. Ilyen lehet pl. elektronikus pénztárca, dokumentum-aláírás, szavazás, kommunikáció, stb. Ennek során megismerik a platform API-ját, a mobil fejlesztés jellemzőit, az elosztottságból fakadó előnyöket és hátrányokat, az ad-hoc kapcsolatok létesítésének lehetőségeit, valamint kriptográfiai algoritmusokat és implementálásuk nehézségeit.

Követelmények:

Angol nyelv ismerete, Java programozási gyakorlat. Korábbi mobil-programozási tapasztalat előny.